Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Schiphol vluchten

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en een belangrijke hub voor Europese en intercontinentale vluchten. Als je van plan bent om te reizen vanaf Schiphol, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog zullen we enkele handige tips delen om je Schiphol-vluchten zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wees op tijd

Allereerst is het belangrijk om op tijd op de luchthaven te zijn. Schiphol raadt aan om minimaal 2 uur voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten op de luchthaven aanwezig te zijn. Dit geeft je voldoende tijd om in te checken, je bagage af te geven en door de veiligheidscontrole te gaan.

Als je online hebt ingecheckt, kun je bij sommige luchtvaartmaatschappijen je bagage zelf afgeven bij een self-service bagage-drop-off punt. Dit kan je tijd besparen als je niet hoeft te wachten in de rij voor de incheckbalie. Zorg er wel voor dat je je bagage op tijd afgeeft, zodat het nog op tijd aan boord kan worden gebracht.

Prijzen zijn hoger

Op Schiphol vind je tal van winkels, restaurants en cafés om de tijd te doden voor je vlucht. Houd er echter rekening mee dat prijzen vaak hoger zijn dan buiten de luchthaven. Als je wat geld wilt besparen, kun je beter wat snacks en drankjes van thuis meenemen om te consumeren tijdens je vlucht.

Vluvht volgen

Het is ook een goed idee om voor vertrek de website van de luchthaven te raadplegen om de actuele vertrektijden en eventuele vertragingen te controleren. Je kunt ook een vluchttracker-app downloaden om op de hoogte te blijven van de status van je vlucht.

Entertainment en comfort

Als je een lange vlucht voor de boeg hebt, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende entertainment en comfort tijdens de vlucht. Je kunt bijvoorbeeld een boek, tijdschrift of tablet meenemen om jezelf bezig te houden. Daarnaast is het raadzaam om comfortabele kleding en een nekkussen mee te nemen voor extra comfort tijdens de vlucht.

Parkeren

Tot slot, als je met een huurauto naar Schiphol reist, is het belangrijk om te weten waar je de auto kunt parkeren. Schiphol biedt verschillende parkeeropties aan, van kort parkeren tot lang parkeren. Het is verstandig om van tevoren te reserveren om verzekerd te zijn van een plek en eventuele kortingen te kunnen ontvangen. Met deze tips kun je je Schiphol-vluchten zo soepel mogelijk laten verlopen.

Leave a Comment