Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reizen naar Thailand

Als je houdt van avontuur, exotische culturen en lekker eten, dan is Thailand de perfecte bestemming voor jou. Ben je van plan om binnenkort naar Thailand te reizen? Lees de tips over hoe je het beste naar Thailand kunt reizen en wat je kunt verwachten.

Vliegen naar Thailand

De meest gebruikelijke manier om naar Thailand te reizen is per vliegtuig. Je kunt vanuit verschillende luchthavens in Nederland en België naar Thailand vliegen, zoals Amsterdam Schiphol, Eindhoven Airport, en Brussels Airport. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar Thailand vliegen, zoals KLM, Thai Airways, Emirates en Qatar Airways.

Reistijd

De reistijd naar Thailand varieert afhankelijk van de vluchtroute en eventuele overstappen. Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bangkok duurt ongeveer 11 uur. Als je een tussenstop hebt, kan de reistijd oplopen tot 15-20 uur. Het is verstandig om tijdens lange vluchten veel water te drinken, en af en toe even een stukje te lopen om bloedcirculatie te stimuleren.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Thailand te reizen is van november tot en met februari, dit is het droge seizoen. De temperaturen zijn dan aangenaam en er valt weinig regen. Als je in het laagseizoen reist, van mei tot en met oktober, kan het erg warm en vochtig zijn. Houd er rekening mee dat er in deze periode ook meer kans is op regenbuien en stormen.

Tips

  • Boek je vliegtickets op tijd, dit kan veel geld besparen.
  • Controleer altijd of je een visum nodig hebt om naar Thailand te reizen.
  • Zorg ervoor dat je voldoende reisverzekering hebt afgesloten.
  • Boek je accommodatie van tevoren om teleurstellingen te voorkomen.
  • Neem luchtige en comfortabele kleding mee, het kan erg warm zijn in Thailand.
  • Vergeet niet om je in te enten tegen tropische ziekten.

Wat is er te doen?

Thailand is een fantastische bestemming voor iedereen die houdt van avontuur, cultuur, lekker eten en prachtige landschappen. Ontdek de tempels, geniet van het street food, ga eilandhoppen en bezoek de nachtmarkten. Er is zoveel te zien en te doen in Thailand, dat je je geen moment hoeft te vervelen.

Ontdek de tempels

Thailand staat bekend om zijn prachtige tempels en heiligdommen. Als je in Bangkok bent, moet je zeker een bezoek brengen aan de Wat Phra Kaew en de Wat Arun. Vergeet ook niet de Wat Phra That Doi Suthep-tempel te bezoeken in Chiang Mai, een van de meest indrukwekkende tempels van het land. Vergeet niet om je schoenen uit te doen voordat je de tempels betreedt, respect is key!

Thailand is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Van de oude tempels en Boeddhistische heiligdommen tot de bruisende straten van Bangkok, er is altijd wel iets te ontdekken. Verken de stad Chiang Mai, waar je de Wat Phra That Doi Suthep-tempel kunt bezoeken en genieten van traditionele Thaise kunst en ambachten. Bezoek de bruisende stad Bangkok en bewonder de majestueuze tempels zoals de Wat Phra Kaew en de Wat Arun. Je zult versteld staan van de prachtige architectuur en kunst die het land te bieden heeft.

Geniet van de street food

De Thaise keuken is beroemd om zijn heerlijke street food. Probeer eens een Pad Thai van een straatstalletje of een Thaise curry in een lokale eettent. Vergeet ook niet de beroemde Thaise mango sticky rice te proberen, een heerlijk dessert gemaakt van kleefrijst, mango en kokosmelk. Probeer zoveel mogelijk verschillende gerechten en smaken uit, dat is pas echt genieten!

Als het op lekker eten aankomt, is Thailand een paradijs voor fijnproevers. De Thaise keuken staat bekend om zijn smaakvolle en gevarieerde gerechten. Probeer de beroemde Tom Yum soep, een pittige, zure soep met garnalen en champignons, of geniet van een heerlijke Pad Thai

Ga eilandhoppen

Thailand heeft een aantal van de mooiste eilanden ter wereld. Huur een boot of doe een eilandhop-tour en ontdek de prachtige stranden en azuurblauwe wateren van bijvoorbeeld Koh Phi Phi of Koh Samui. Op deze eilanden kun je ook genieten van watersporten zoals duiken en snorkelen. Vergeet niet om je zonnebrandcrème mee te nemen, want het kan hier flink heet worden!

Bezoek de nachtmarkten

De nachtmarkten in Thailand zijn een beleving op zich. Bezoek de beroemde Chatuchak-markt in Bangkok, een van de grootste markten ter wereld met meer dan 8000 kraampjes. Of ga naar de avondmarkt in Chiang Mai, waar je kunt genieten van heerlijk eten en souvenirs kunt kopen. Hier kun je echt de lokale sfeer proeven en ervaren.

Reizen naar Thailand is een geweldige ervaring, maar het vergt wel enige voorbereiding. Boek je vliegtickets op tijd, zorg voor de juiste documentatie en bereid je goed voor op het tropische klimaat. Met deze tips kun je optimaal genieten van je reis naar Thailand en het land verkennen op een comfortabele en veilige manier.

Leave a Comment