Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

lloret de mar vakantie

Lloret de Mar is een populaire vakantiebestemming aan de Costa Brava in Spanje. Het is een bruisende badplaats met prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en talloze activiteiten. In deze blog lees je meer over een vakantie in Lloret de Mar en hoe je het meeste uit je verblijf kunt halen.

Prachtige stranden

Lloret de Mar heeft enkele van de mooiste stranden aan de Costa Brava. Het belangrijkste strand, Playa de Lloret, is een breed zandstrand met helderblauw water. Er zijn ook andere stranden in de buurt, zoals Cala Boadella en Fenals, die wat rustiger zijn en omringd worden door prachtige natuur.

Bezienswaardigheden

Naast de stranden heeft Lloret de Mar ook talloze historische bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel van Sant Joan, dat uitkijkt over de stad en de zee. Ook de kerk van Sant Roma, met zijn opvallende klokkentoren, is een bezoekje waard. Voor een mooie wandeling kun je naar de botanische tuin van Santa Clotilde gaan, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de zee.

Activiteiten

Lloret de Mar heeft veel te bieden op het gebied van activiteiten. Watersportliefhebbers kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten, zoals kajakken, jetskiën en duiken. Voor wie liever aan land blijft, zijn er wandel- en fietsroutes door het prachtige landschap van de Costa Brava. In de avonduren kun je genieten van het bruisende nachtleven van Lloret de Mar, met talloze bars, clubs en restaurants.

Accommodaties

Er zijn talloze accommodaties in Lloret de Mar, van luxe resorts tot budgetvriendelijke appartementen. Veel van de accommodaties liggen dicht bij het strand en bieden prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Er zijn ook accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen, met zwembaden en kinderclubs.

Reisgemak

Lloret de Mar is goed bereikbaar met het vliegtuig, de trein of de auto. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Barcelona El Prat, op ongeveer 80 kilometer afstand. Vanuit Barcelona kun je met de trein of bus naar Lloret de Mar reizen. Als je met de auto reist, kun je gebruikmaken van de AP-7 snelweg.

Lloret de Mar is een fantastische vakantiebestemming met prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en talloze activiteiten. Of je nu wilt ontspannen aan het strand, actief wilt zijn in de buitenlucht of het bruisende nachtleven wilt ontdekken.

Leave a Comment