Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vakantie Fuerteventura

Het prachtige Fuerteventura. Dit Spaanse eiland staat bekend om zijn lange zandstranden, kristalheldere water en geweldige surfmogelijkheden. Ontdek alles alles wat je moet weten over een vakantie naar Fuerteventura.

Mooie temperaturen

Allereerst, het weer op Fuerteventura is bijna het hele jaar door fantastisch. Met temperaturen die zelden onder de 20 graden Celsius komen, is het altijd heerlijk vertoeven op dit eiland. Maar, als je echt wilt genieten van zon, zee en strand, dan is de periode tussen mei en oktober het beste. De temperaturen zijn dan het hoogst en er is nauwelijks regen.

Stranden

Fuerteventura heeft meer dan 150 kilometer aan stranden, dus er is genoeg ruimte voor iedereen. Het bekendste strand is Playa del Matorral, gelegen in het zuiden van het eiland. Dit prachtige zandstrand is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Ook voor de actievelingen onder ons is er genoeg te doen, want Fuerteventura staat bekend om zijn geweldige surfmogelijkheden. De stranden bij Corralejo en El Cotillo zijn bijvoorbeeld ideaal voor het beoefenen van watersporten.

Vulkanen

Maar, Fuerteventura heeft meer te bieden dan alleen stranden en surfen. Het eiland staat ook bekend om zijn indrukwekkende vulkanische landschap. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Parque Natural de Corralejo, waar je kunt genieten van prachtige duinen en een uniek landschap. Of maak een wandeling door Parque Natural de Jandía, waar je kunt genieten van de natuur en de rust.

De Canarische keuken

Fuerteventura staat bekend om zijn heerlijke Canarische keuken. Probeer bijvoorbeeld eens de Papas arrugadas, kleine gekookte aardappeltjes met zeezout en een heerlijke saus genaamd Mojo. Of wat dacht je van een verse vis, rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan?

De perfecte vakantiebestemming voor iedereen die houdt van zon, zee en strand. Of je nu wilt ontspannen op het strand, wilt surfen, wandelen of genieten van de lokale keuken, op Fuerteventura vind je het allemaal.

 

Leave a Comment