Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vakantie Malaga

Een zonnige vakantiebestemming met een bruisende sfeer. Dat is een vakantie naar Malaga! Deze prachtige stad in het zuiden van Spanje heeft het allemaal: van heerlijk eten tot prachtige stranden en historische bezienswaardigheden.

Ontdek het historische centrum

Een van de hoogtepunten van Malaga is het historische centrum. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de prachtige architectuur en geniet van de gezellige sfeer. Vergeet ook niet om de kathedraal van Malaga te bezoeken, een prachtig gotisch bouwwerk dat dateert uit de 16e eeuw.

Proef de lokale gerechten

Als je van lekker eten houdt, dan zit je goed in Malaga. De stad staat bekend om zijn heerlijke tapas, waarvan je kunt genieten in een van de vele bars en restaurants. Probeer zeker ook eens de regionale specialiteiten zoals ajoblanco (koude soep van amandelen en knoflook) en pescaito frito (gefrituurde vis).

Ontspan op het strand

Malaga heeft verschillende mooie stranden waar je kunt zonnen en zwemmen. Het populaire Playa de la Malagueta ligt op loopafstand van het historische centrum en biedt een prachtig uitzicht op de stad. Als je op zoek bent naar meer rust, ga dan naar Playa de Pedregalejo, een kleinere baai met helderblauw water.

Bezoek het Picasso Museum

Als je geïnteresseerd bent in kunst, dan mag je het Picasso Museum in Malaga niet missen. Dit museum is gewijd aan de beroemde kunstenaar Pablo Picasso, die in Malaga geboren is. Het museum heeft een uitgebreide collectie van zijn werken, evenals werken van andere kunstenaars uit dezelfde periode.

Voor iedereen

Malaga is een fantastische vakantiebestemming wils. Of je nu houdt van cultuur, stranden of lekker eten, in Malaga vind je het allemaal. Verken het historische centrum, proef de lokale gerechten, ontspan op het strand en bezoek het Picasso Museum. Boek vandaag nog je vakantie naar Malaga en ontdek zelf deze prachtige stad!

Leave a Comment