Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Besparen op vliegreizen

Ben jij ook zo gek op vliegreizen? Lekker de wereld verkennen en nieuwe culturen ontdekken? Maar, let wel op, want zo’n vliegreisje kan flink wat geld kosten. Dus, als jij ook graag wilt besparen op je volgende vlucht, lees dan snel verder!

Boek op de juiste dag

Ten eerste, wist je dat het boeken van je vlucht op de juiste dag en tijd enorm veel geld kan besparen? Het blijkt namelijk dat vluchten op dinsdag en woensdag vaak het goedkoopst zijn. Daarnaast kun je vaak ook flink wat geld besparen door buiten het hoogseizoen te reizen. Dus, als je flexibel bent qua reistijd, dan kan dat je echt een hoop geld besparen.

Bagage

Maar, weet je wat echt een killer is voor je bankrekening? Bagage! Veel vliegmaatschappijen rekenen namelijk flinke bedragen voor het inchecken van een koffer. Dus, als je slim wilt besparen, zorg er dan voor dat je alleen handbagage meeneemt. Dat scheelt niet alleen in de kosten, maar ook in het gedoe van het wachten op je koffer bij aankomst.

Eten en drinken aan boord

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kosten van eten en drinken tijdens je vlucht. Natuurlijk kun je een hapje en drankje kopen aan boord, maar dit kan flink oplopen. Neem daarom zelf wat snacks en een flesje water mee. Zo voorkom je dat je vlucht een aanslag wordt op je portemonnee.

Budgetvliegmaatschappijen

Maar, wat nou als je echt niet zonder die koffer kunt? Geen paniek, er zijn nog steeds manieren om te besparen. Kijk bijvoorbeeld eens naar budgetvliegmaatschappijen, zoals Ryanair of Easyjet. Deze maatschappijen bieden vaak goedkopere tarieven aan dan de grote vliegmaatschappijen, maar houd er wel rekening mee dat je hier vaak extra betaalt voor bijvoorbeeld een stoelreservering.

Flexibel

Wees flexibel met je bestemming. Vaak zijn er meerdere luchthavens in de buurt van je gewenste bestemming. Kijk daarom eens naar vluchten naar nabijgelegen luchthavens, deze kunnen vaak een stuk goedkoper zijn.

Leave a Comment

0.0/5